Puratex

puratex puratex

Namjena: čišćenje i održavanje namještaja presvučenog u tkaninu. Primjena kod sjedećih garnitura, auto sjedala, dječjih sjedalica, tapeciranih stolica i slično.

Puratex set sadrži sve što je potrebno za njegu Vaše garniture ili drugog tapeciranog namještaja. Za redovito čišćenje, jednom tjedno mokrom rukavicom prebrisati tkaninu. Mrlje se skidaju pomoću Inteznivnog Čistača (Strong Cleaner). Pomoću sredstva za impregnaciju možete zaštititi Vaš tapecirani namještaj od mrlja kao i spriječiti upijanje vode u tkaninu. Sredstvo za impregnaciju uporabite po potrebi, ili barem jednom godišnje.

U setu je sadržano:

Platnena rukavica

200 ml demineralizirane vode za čišćenje (Cleaning Water)

50 ml Intenzivni Čistač (Strong Cleaner)

200 ml sredstvo za impregnaciju  (Protection Spray)

Krpica

Spužva

 

Uputstvo za uporabu:

Redovito čišćenje: Usisavačem prvo usisajte površinu. Koristite za to predviđene nastavke za usisavač i ne koristite usisavač jači od 500 W. Navucite priloženu rukavicu i nakvasite je vodom za čišćenje (Cleaning Water). Nakon toga prebrišite čitavu površinu tkanine. Nikada nemojte koristiti običnu vodu iz vodovoda, obzirom da ona nije demineralizirana i najčešće ostavlja mrlje. Koristite destiliranu. Intenzitet čišćenja ovisi o intenzitetu korištenja i samim time i zaprljanja. Predlažemo Vam da ovaj postupak ponovite jednom tjedno. Rukavica se može prati u perilici rublja na temperaturi 60° C. Molimo, ne koristite omekšivač za tkaninu.

 

Redovito održavanje: Da bi spriječili uprljanje Vašeg namještaja, poželjno je dva puta godišnje koristiti sredstvo za impregnaciju (Protection Spray) nakon osnovnog čišćenja. Prije uporabe protresti bočicu. Nanesite  sredstvo na površinu tanko i ravnomjerno sa udaljenosti od cca 30 cm  i nakon toga ga spužvom ili krpicom ravnomjerno utrljajte u tkaninu. Kod nanošenja bočicu držite uspravno. Ostaviti da se osuši. Impregnacija je završena 24 sata nakon nanosa sredstva.

 

Skidanje mrlja: Natopite Intenzivni Čistač (Strong Cleaner) na krpu i trljajte uprljanu površinu sa vanjske strane prema unutarnjoj. Čistiti uvijek na većoj površini nego što je sama mrlja. Nakon toga prebrisati rukavicom i vodom za čišćenje (Cleaning Water). Ostaviti da se osuši i zaštititi nanošenjem zaštitnog impregnacijskog sredstva (Protection Spray).

Praktičnu primjenu pogledajte na proloženoj snimci:

Gdje možete nabaviti ovo sredstvo:

Lesnina H: Čakovec, Varaždin, Zagreb, Rijeka, Dugopolje.

Emmezeta: Osijek, Donji Stupnik, Kaštel Sućurac.      Sked, Piškorevci

Odgovori